Що приготувати на святковий стіл?

Здавалося б, що може бути простіше. Адже в інтернеті маса рецептів для святкового застілля — від холодних закусок на швидку руку і ситних салатів з великою кількістю інгредієнтів до гарячих страв, які викличуть захоплення навіть у вибагливого гурмана. Але є одна проблема, яка заважає все це приготувати: відсутність часу.

Але ми звикли, що на святковому столі завжди має бути багато страв. Як же знайти компроміс між нашими бажаннями і нашими можливостями? Все простіше, ніж вам здається: потрібно лише дотримуватися кількох простих правил. Ось вони:

Визначтеся з форматом застілля.

Буде добре, якщо ви зважитеся на приготування серії страв, холодних закусок і десертів з однієї певної кухні. Наприклад, можна спробувати італійську або французьку, японську або тайську кухню. Такий сюрприз буде гідно оцінений гостями і принесе масу задоволення.

Складіть перелік страв.

Так буде простіше, правда. Вам можуть подобатися десятки страв, але це не означає, що варто готувати все підряд. Виберіть те, що точно захоче покуштувати велика частина гостей. А щоб нікого не образити, заздалегідь поцікавтеся, чи є серед ваших гостей алергіки, вегетаріанці, або гурмани з особливими харчовими уподобаннями.

Приділіть увагу оформленню.

Страви на святковому столі мають бути не тільки смачними, але й красивими. Та й сам стіл має бути оформлений відповідно: ошатно, але не дуже химерно. Буде дуже добре, якщо вдасться витримати єдину концепцію.

Якщо у вас з оформленням виникають труднощі, зверніть увагу на кулінарні сайти. Наприклад, на сайті krainau.com, можна знайти збірку святкових салатів, серед яких, наприклад такі прості і надзвичайно красиві салати, як салат Русалочка https://krainau.com/salaty/salat-rusalochka.html, Дамський каприз https://krainau.com/salaty/salat-damskyi-kapryz.html і багато інших.

Готуйте страви, в яких впевнені.

Що приготувати незвичайного? Новий салат, незвичайна закуска або гаряче під екзотичним соусом — це завжди цікаво. Але якщо склад занадто складний, а сам процес приготування надто довгий — краще не ризикувати. Приготуйте ті страви, які точно припадуть до смаку всім гостям.

Пам’ятайте про головні страви.

Зірка програми — гаряча страва, до вибору і приготування якої варто поставитися з усією відповідальністю. Та й інші страви, включаючи холодні закуски, салати і десерт, в цьому ансамблі мають доповнювати першу скрипку. Ситні салати, закуски і гаряче — легкий десерт, і навпаки.

Розраховуйте час правильно.

Якщо до приходу гостей залишається кілька годин, а ви запланували кілька гарячих страв, варто відмовитися хоча б від однієї, щоб викроїти цінні хвилини на приготування холодних закусок і нарізок, а також на сервірування святкового столу.

Запасіться продуктами. Застілля майже завжди закінчується довгими посиденьками. І буде прикро і незручно, якщо стіл швидко спорожніє. Кілька видів сиру та ковбаси, копченості та мариновані овочі врятують ситуацію. Придбайте перераховані продукти заздалегідь.

Ці правила дозволять заощадити трохи часу і застрахувати себе від несподіванок і форс-мажору.

Що приготувати на святковий стіл?



Здавалося б, що може бути простіше. Адже в інтернеті маса рецептів для святкового застілля — від холодних закусок на швидку руку і ситних салатів з великою кількістю інгредієнтів до гарячих страв, які викличуть захоплення навіть у вибагливого гурмана. Але є одна проблема, яка заважає все це приготувати: відсутність часу.



Але ми звикли, що на святковому столі завжди має бути багато страв. Як же знайти компроміс між нашими бажаннями і нашими можливостями? Все простіше, ніж вам здається: потрібно лише дотримуватися кількох простих правил. Ось вони:



Визначтеся з форматом застілля.



Буде добре, якщо ви зважитеся на приготування серії страв, холодних закусок і десертів з однієї певної кухні. Наприклад, можна спробувати італійську або французьку, японську або тайську кухню. Такий сюрприз буде гідно оцінений гостями і принесе масу задоволення.



Складіть перелік страв.



Так буде простіше, правда. Вам можуть подобатися десятки страв, але це не означає, що варто готувати все підряд. Виберіть те, що точно захоче покуштувати велика частина гостей. А щоб нікого не образити, заздалегідь поцікавтеся, чи є серед ваших гостей алергіки, вегетаріанці, або гурмани з особливими харчовими уподобаннями.



Приділіть увагу оформленню.



Страви на святковому столі мають бути не тільки смачними, але й красивими. Та й сам стіл має бути оформлений відповідно: ошатно, але не дуже химерно. Буде дуже добре, якщо вдасться витримати єдину концепцію.

Якщо у вас з оформленням виникають труднощі, зверніть увагу на кулінарні сайти. Наприклад, на сайті krainau.com, можна знайти збірку святкових салатів, серед яких, наприклад такі прості і надзвичайно красиві салати, як салат Русалочка https://krainau.com/salaty/salat-rusalochka.html, Дамський каприз https://krainau.com/salaty/salat-damskyi-kapryz.html і багато інших.



Готуйте страви, в яких впевнені.



Що приготувати незвичайного? Новий салат, незвичайна закуска або гаряче під екзотичним соусом — це завжди цікаво. Але якщо склад занадто складний, а сам процес приготування надто довгий — краще не ризикувати. Приготуйте ті страви, які точно припадуть до смаку всім гостям.



Пам’ятайте про головні страви.



Зірка програми — гаряча страва, до вибору і приготування якої варто поставитися з усією відповідальністю. Та й інші страви, включаючи холодні закуски, салати і десерт, в цьому ансамблі мають доповнювати першу скрипку. Ситні салати, закуски і гаряче — легкий десерт, і навпаки.



Розраховуйте час правильно.



Якщо до приходу гостей залишається кілька годин, а ви запланували кілька гарячих страв, варто відмовитися хоча б від однієї, щоб викроїти цінні хвилини на приготування холодних закусок і нарізок, а також на сервірування святкового столу.

Запасіться продуктами. Застілля майже завжди закінчується довгими посиденьками. І буде прикро і незручно, якщо стіл швидко спорожніє. Кілька видів сиру та ковбаси, копченості та мариновані овочі врятують ситуацію. Придбайте перераховані продукти заздалегідь.



Ці правила дозволять заощадити трохи часу і застрахувати себе від несподіванок і форс-мажору.