Спеції: користь, застосування в кулінарії та ціни

Кожен професійний кухар задоволений, коли його блюдо викликає захват у відвідувачів. Те ж саме можна сказати і про людей, які готують вдома. Вони знають набагато менше секретів правильного приготування тих чи інших страв, але із задоволенням дивляться, як їх крем-суп, гарнір або салат за обидві щоки наминають рідні. Щоб страва вийшла дійсно смачною, ароматною, і викликала захват, недостатньо просто змішати основні інгредієнти.

Є ще один секрет – це спеції. Вам обов’язково варто купити спеції https://lubystok.shop/, якщо у вас на кухні ще немає хоча б базового набору. Завжди можуть виручити інтернет-магазини спецій, де можна уважно почитати інформацію про виробника, про склад продукту. Плюс, у таких магазинах часто пишуть, до яких страв краще додавати ті чи інші спеції і приправи.

Найпопулярніші спеції та їх використання в кулінарії

Є набір базових приправ, які найчастіше додають у страви як професійні повари, так і люди, які готують вдома. Мелений перець – на першому місці серед цих приправ. Ви можете купити перець горошком https://lubystok.shop/category/perets-horoshkom у будь-якому магазині, але краще віддавати перевагу спеціалізованим виробникам, таким як ТМ «Любисток», які відповідають за багатоступеневу очистку та якість продукції.

Види перців і їх застосування в кулінарії:

Чорний: це найпопулярніший серед всіх видів спецій. Його можна додавати в страви горошком, але найкращого ефекту ви досягнете, якщо змолоти його безпосередньо перед додаванням в їжу. Тому краще купувати приправи в млинах. Чорний перець додають в паштети, фарші, будь-які м’ясні та рибні страви, маринади.

Червоний паприка: чудово підійде для додавання в гуляші, тушковані блюда, супи, плов, печеню.

Чилі: продається шматочками і мелений. Він додає пекучого смаку соусам, маринадам, паштетам, рагу, стравам з м’яса, а також морепродуктам.

Духмяний: його додають в перші страви, маринади, печені, соління. Також він чудово доповнить смак других страв і закусок.

У виробників, в інтернет-магазинах спецій є дуже широкий перелік перців, але ми зупинилися на найпоширеніших з них. Зорієнтуємо вас з цінами. Ціна за перець чорний мелений https://lubystok.shop/category/chernui-perets – в межах 115-270 грн/кг, за дроблений – приблизно 280 грн/кг, горошок – приблизно 290 грн/кг. Відповідно, чим більше спецій ви будете купувати (5, 20 ,25 кг), тим нижчою буде ціна.

Виробники також пропонують готові набори спецій:

  • для плову;
  • для перших страв;
  • для барбекю;
  • для консервації;
  • для соусів і салатів та ін.

Як правильно зберігати спеції?

Щоб спеції зберігали свій смак і аромат максимально довго, потрібно дотримуватися таких рекомендацій:

  • краще купувати спеції та прянощі в немеленому вигляді (наприклад, чорний перець, мускатний горіх) і подрібнювати їх безпосередньо перед додаванням в їжу;
  • зберігати прянощі бажано в скляній тарі з щільною кришкою, підходять також зіп-пакети;
  • ставте банки зі спеціями на полиці, куди не потрапляють прямі сонячні промені;
  • температура зберігання не повинна перевищувати +25 градусів;
  • не варто зберігати спеції поруч з продуктами, які мають різкий запах.

Що ж, ми поділилися з вами самими основними нюансами зберігання приправ, розповіли про найпопулярніші спеції та особливості їх приготування. Звичайно, буде грати роль і постачальник, у якого ви купуєте таку продукцію. Робіть вибір на користь перевірених виробників з хорошими відгуками і репутацією, і радуйте своїх клієнтів або рідних найсмачнішими та корисними стравами.