Refresh

This website mycity.mk.ua/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Особливості паназіатської кухні

Сьогоднішній європейський споживач перенасичений традиційними справами, та схильний шукати нові підходи та смаки, експериментувати з новими, в тому числі азіатськими японськими та китайськими кухнями. Тому кількість подібних спеціалізованих ресторанів почала збільшуватися, та й у багатьох закладах європейської кухні зараз подають суші та роли. Але межі Азії для нас поступово розширюються завдяки паназіатській кухні. Популярний ресторан у Львові, що порадує відвідувачів вишуканими стравами цього напрямку та оригінальною подачею цих страв, знаходиться в центрі міста. Власне, Спліт Львів завжди був місцем, де прийнято приємно дивувати своїх відвідувачів та дотримуватися особливої естетики в усьому. В цьому закладі змогли надати особливий смак стравам паназіатської кухні та створити незвичайну атмосферу їх приготування. Відвідувачі за бажанням можуть брати активну участь у виборі омарів, лобстерів, крабів та устриць для своїх страв. Їх тримають у спеціальному акваріумі в центрі залу. Також можна спостерігати за самим процесом приготування страв. А подача їх гостям перетворюється на окремий особливий перформанс.

Все це вигідно виділяє Спліт серед інших ресторанів, що позиціонують себе як паназіатські, та активно втілюють у життя нову популярну ідею. Паназіатська кухня стала справжнім трендом. Ресторатори, кухарі, відвідувачі закладів демонструють особливий інтерес до цієї кухні. Але найцікавіше те, що досі на ресторанному ринку немає одинакового трактування поняття паназіатської кухні.

Деякі кухарі та ресторатори, виходячи з наукової розшифровки приставки «пан», говорять про Паназію як про об’єднання усієї Азії, включаючи навіть Узбекистан. Інші ресторатори обмежують це поняття лише кількома країнами. Хай там як, до паназіатської кухні варто зараховувати кухні багатьох країн, зокрема таких як Таїланд, Малайзія, Індонезія, В’єтнам, Корея та Сінгапур. Саме вони досі були мало представлені на європейському ресторанному ринку, хоча будуть досить цікавими любителям гастрономічних експериментів. Саме така кухня, по-своєму адаптована до європейського смаку, сьогодні просувається шеф-кухарями та рестораторами.

Кухня ресторану Спліт об’єднує страви багатьох східних країн, починаючи від більш відомих японської та китайської кухні та закінчуючи малайзійською, тайською, в’єтнамською. Страви вражають не лише різноманіттям, але й майстерним поєднанням різноманітних інгредієнтів, які кулінари називають стилем ф’южн. Це популярний на сьогодні гастрономічний напрямок та високе мистецтво, яке вимагає від кулінара тонкого смаку та майстерності. Відкрита кухня, де за приготуванням страв можна спостерігати наживо, лишній раз демонструє витончену майстерність кухарів та відкритість самого закладу.