Refresh

This website mycity.mk.ua/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

М’ясні консерви: користь, особливості зберігання, як вибрати якісну продукцію

Тушонка полюбилась великій частині населення України, через її відмінні смакові якості, поживність та тривалий термін зберігання. Як вибрати та купити тушонку високої якості?

Користь м’ясних консервів

М’ясні консерви https://agropererobka.com.ua/uk/produkchiya/myasni_konservy_i_kashi/myasni_konservy_i_konservovani_kashi_z_myasom/canned_meat – смачний та поживний продукт, готовий до споживання. ЇХ потрібно просто розігріти та додати до гарніру, і повноцінний обід готовий. Високоякісна тушонка має у складі тільки м’ясо, воду, сіль та прянощі. Енергетична та поживна цінність продукту залежить від різновидів м’яса, з якого він виготовлений (інформація надана на 100 г продукту):

  • З яловичини. Калорійність складає 214 ккал. Білки – 13, 8 г, жири – 16,9 г, вуглеводів – 0 р. Вітаміни та мінерали – В, РР, Е, натрій, цинк, мідь, залізо.

  • Зі свинини. Калорійність – 464 ккал. Білки – 11,1 г, жири – 45,9 г, вуглеводів – 0,1 р. Мінеральні речовини: калій, магній, марганець, мідь, цинк. Вітаміни групи В, Е та РР.

  • Куряча. Калорійність складає 168 ккал. Білки – 18 г, жири – 0,5 г, вуглеводи – 10,4 р. Мінеральні речовини – каротин, залізо, натрій, фосфор; вітаміни – С, РР, В.

Особливості зберігання тушонки

Зберігають консерви у сухих приміщеннях: підвалах, коморах, льохах, балконах чи лоджіях. Прийнятною вважається температура в межах від 0 до +25 °С.

Купити м’ясні консерви можна про запас, оскільки вони мають тривалий термін придатності. Але термін зберігання відрізняється залежно від тари фасування та виготовленню відповідно державним стандартам. Тушонка в скляній та металевій тарі зберігається 24 місяці. Після відкриття банки, термін її придатності складає 2-3 дні. Якщо консерви в залізних банках, то після відкриття їх вміст краще перекласти в іншу тару – тарілку чи скляний харчовий контейнер.

Як вибрати якісні м’ясні консерви?

Неважливо, що покупець бажає купити – варення чи тушонку, найкраще обирати продукт в прозорій тарі. Через скляну банку можна добре роздивитись консерви м’ясні. Шматки м’яса повинні бути темно-червоного кольору, а зверху банки білий чи жовтуватий невеликий шар жиру.

На полицях супермаркетів зустрічаються м’ясні консерви як в жерстяних, так і в скляних банках. Навіть не маючи змоги роздивитись вміст продукту, є способи вибрати якісний продукт:

  • Назва. Тушонка, виготовлена відповідно вимог ДСТУ, має назву «курка у власному соку» або «м’ясо тушковане свиняче».

  • Етикетка. Вона повинна бути міцно приклеєна на тару, мати чіткий шрифт, а також маркування з датою виробництва, назву виробника, умови зберігання, склад.

  • Склад, співвідношення БЖВ та калорійність. На 100 г якісної свинячої тушонки калорійність не повинна перевищувати 480 ккал. В складі продукту не повинно бути консервантів, підсилювачів смаку та інших незрозумілих інгредієнтів.

  • Тара. Банка повинна бути чистою, без пом’ятин, а крижка – без слідів іржі.