Тушонка полюбилась великій частині населення України, через її відмінні смакові якості, поживність та тривалий термін зберігання. Як вибрати та купити тушонку високої якості?
Користь м’ясних консервів
М’ясні консерви https://agropererobka.com.ua/uk/produkchiya/myasni_konservy_i_kashi/myasni_konservy_i_konservovani_kashi_z_myasom/canned_meat – смачний та поживний продукт, готовий до споживання. ЇХ потрібно просто розігріти та додати до гарніру, і повноцінний обід готовий. Високоякісна тушонка має у складі тільки м’ясо, воду, сіль та прянощі. Енергетична та поживна цінність продукту залежить від різновидів м’яса, з якого він виготовлений (інформація надана на 100 г продукту):
-
З яловичини. Калорійність складає 214 ккал. Білки – 13, 8 г, жири – 16,9 г, вуглеводів – 0 р. Вітаміни та мінерали – В, РР, Е, натрій, цинк, мідь, залізо.
-
Зі свинини. Калорійність – 464 ккал. Білки – 11,1 г, жири – 45,9 г, вуглеводів – 0,1 р. Мінеральні речовини: калій, магній, марганець, мідь, цинк. Вітаміни групи В, Е та РР.
-
Куряча. Калорійність складає 168 ккал. Білки – 18 г, жири – 0,5 г, вуглеводи – 10,4 р. Мінеральні речовини – каротин, залізо, натрій, фосфор; вітаміни – С, РР, В.
Особливості зберігання тушонки
Зберігають консерви у сухих приміщеннях: підвалах, коморах, льохах, балконах чи лоджіях. Прийнятною вважається температура в межах від 0 до +25 °С.
Купити м’ясні консерви можна про запас, оскільки вони мають тривалий термін придатності. Але термін зберігання відрізняється залежно від тари фасування та виготовленню відповідно державним стандартам. Тушонка в скляній та металевій тарі зберігається 24 місяці. Після відкриття банки, термін її придатності складає 2-3 дні. Якщо консерви в залізних банках, то після відкриття їх вміст краще перекласти в іншу тару – тарілку чи скляний харчовий контейнер.
Як вибрати якісні м’ясні консерви?
Неважливо, що покупець бажає купити – варення чи тушонку, найкраще обирати продукт в прозорій тарі. Через скляну банку можна добре роздивитись консерви м’ясні. Шматки м’яса повинні бути темно-червоного кольору, а зверху банки білий чи жовтуватий невеликий шар жиру.
На полицях супермаркетів зустрічаються м’ясні консерви як в жерстяних, так і в скляних банках. Навіть не маючи змоги роздивитись вміст продукту, є способи вибрати якісний продукт:
-
Назва. Тушонка, виготовлена відповідно вимог ДСТУ, має назву «курка у власному соку» або «м’ясо тушковане свиняче».
-
Етикетка. Вона повинна бути міцно приклеєна на тару, мати чіткий шрифт, а також маркування з датою виробництва, назву виробника, умови зберігання, склад.
-
Склад, співвідношення БЖВ та калорійність. На 100 г якісної свинячої тушонки калорійність не повинна перевищувати 480 ккал. В складі продукту не повинно бути консервантів, підсилювачів смаку та інших незрозумілих інгредієнтів.
-
Тара. Банка повинна бути чистою, без пом’ятин, а крижка – без слідів іржі.