Refresh

This website mycity.mk.ua/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Обираємо смачну каву

Обираємо смачну каву

Для кожного сьогодні ідеальним ранком вважається той, який починається зі смачної кави. Цей улюблений напій допомагає швидше прокидатися вранці та відчувати себе добре на протязі всього дня. Вважається, що найсмачніша кава виготовляється лише зі свіжезмелених зерен, тому потрібно знати, як саме вибрати гарний напій.

Багато хто любить каву купляти саме зернову. Існує багато різноманітних видів такої кави, але найбільш популярними вважаються саме Робуста та Арабіка. Для досягнення ідеального смаку та аромату виробники частіше за все змішують між собою зерна цих сортів у різних пропорціях. Кожен раз напій виходить незвичний та пікантний. Для того, щоб вдосконалити свою каву, також пропонується додати до неї різні спеції, лимон, цукор, мед, тощо.

Якщо звернути увагу на самі сорти кави, то можна виділити те, що Арабіка за своїм “звучанням” виходить більш м’якою та має невелику кислинку. Напій завжди приємний на смак та має неперевершений аромат. Але слід звернути увагу на те, що в залежності від того, в якій країні вироблено каву, вона може мати свої смакові відмінності.

Робуста, у свою чергу, більш міцна та гірка. Вона надає напою пишну піну та має у своєму складі велику кількість кофеїну. Пити цей моносорт можуть не всі, тому й додають кілька зерен Арабіки, щоб пом’якшити смак.

Як обрати каву за обсмаженням зерен?

При виборі кави обов’язково потрібно звертати увагу на її ступінь обсмаження. Існує багато різних видів, але найпопулярнішими вважаються саме такі:

  1. Легке обсмажування зерен зумовлено тим, що їх колір набуває світлого забарвлення. Готовий напій буде відрізнятися приємним смаком з кислими та водяними нотами.

  2. Середнє обсмаження кави відрізняється приємним кольором молочного шоколаду. Аромат напою стає більш насиченим, а смак з невеликою кислинкою, притаманною каві.

  3. Якщо зерна будуть дуже обсмажені, тоді вони набувають коричневого кольору, в деяких випадках навіть чорного. Кава буде мати не лише насичений смак та аромат, а й відрізнятися гіркотою.

Існує дуже багато різних способів обсмаження зерен, в залежності від регіону їх виробництва. Завжди можна підібрати свій улюблений аромат та смак кави, але задля цього потрібно скуштувати різні види напою. Тільки в такому разі можна знайти свою ідеальну формулу.

Як зберігати каву?

Потрібно не лише правильно підібрати каву, а й знати, як саме її зберігати. Потрібно запам’ятати, що для збереження смаку та аромату напою, всі зерна повинні бути у щільно зафіксованій упаковці. Зберігати каву потрібно не більше місяця, адже за цей час вона зовсім втратить свої властивості.

Джерело gemini.ua