New York Times опублікувала рецепт борщу пенсіонерки з Житомирщини

10 марта, 2021 21 :36

The New York Times опублікувала рецепт борщу пенсіонерки Ольги Габро з села Борщів Радомишльського району Житомирської області. Матеріал підготувала журналістка Марія Варенікова і фотограф Ендрю Крамер. Про це пише «Суспільне».

Секрет рецепту полягає в тому, що першим готується бульйон з квасолею і картоплею, а тільки потім в іншому посуді – буряк і морква. Змішуються інгредієнти перед подачею на стіл, цитує The New York Times.

Варити борщ Ольгу вчила її мати, а рецепт дістався ще від прапрабабусі. Борщ готується в печі, хоча в будинку є газова плита.

«Під час розкуркулювання, люди тікали в ліси, шукали всякі трави та варили борщ. Вони вижили з борщу», – розповідає пані Ольга.

Рік тому уряд Росії розмістив у своєму Twitter-акаунті англійською рецепт, згідно з яким, «борщ – одна з найвідоміших і улюблених страв Росії».

«Вони можуть думати що завгодно, але борщ – це український суп», – сказала Ольга Габро, бабуся і досвідчений борщівник з Борщева.


Раніше повідомлялося, що підприємець з Миколаївщини годує українським консервованим борщем різні країни світу.